Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Senaste nytt i trädgårdsmodet

Idérika flottar och guidad vandring om parkens intressanta träd väntar i Landskrona i helgen.

FOTO: LILL ERIKSSON

 

I Helsingborg är man inte sämre och har nästa helg prickat in Den stora trädgårdsfesten, även det ett evenemang inriktat på inspiration, experthjälp, underhållning och trender. Under de tre dagarna 27–29 augusti kan man bland annat möta Hanna Frisk som jobbar på att skapa världens största brudbukett som är möjlig att gå in i och få en inblick i den ständigt växande Slow gardening rörelsen. För den som inte har plats för stora odlingar visas den senaste trenden inom mobilt odlande - BACSAC, från Frankrike.

       Maria Arborgh, landskapsarkitekt och Sanna Hultin, hortonom, kända från tv blir återigen värdpar för dagarna med allt från brudsängsinstallationer, tävlingar, musik, mat, idéer och trädgårdsprylar. Man får också chans att lära mer om dahlian som ju ska plockas upp sen när frosten kommer. Sofiero har samlat den svenska expertisen inom just dahlior. Andra programpunkter är hur man kan använda regnvatten smartare och kanske mest givande - hur man bara har roligt i sin trädgård.

2010-08-20

 

LILL ERIKSSON

 

Share |

 

TRÄDGÅRD. Hur ogärna vi än vill så går sommaren mot sitt slut. Det kan tyckas meningslöst att gå på trädgårdsevenemang i en tid då det mesta redan gått i full blom och endast skörden återstår. Men på de två stora trädgårdsevenemang som arrangeras de kommande helgerna är ledordet inspiration och sådan kan behövas i planerandet av nästa säsong.

 

För sjunde året i rad inleds idag trädgårdsgillet i Landskrona med flotta flottar, trädgårdsmarknad, verkstäder och musik hela helgen. Trädgårdsgillet arrangeras av staden i samarbete med Landskrona Trädgårdssällskap och lokala trädgårdsföretag. Där kan man också gå på vandring, uppleva skördegille och gröna samtal med trädgårdsprofilen Gunnel Carlsson.        Årets nyhet är att man kan njuta av det gröna i form av en poetisk tur i vallgraven runt Citadellet med en roende bibliotekarie som kan poesi. Dessutom ges också tillfälle till eget skapande, kanske ett minne av sommaren - av växter eller plåt tillsammans med Hemslöjden och Landskrona museums pedagoger. För de minsta blir det gröna sagor i tält. Det viktigaste av allt har man faktiskt glömt tidigare år. Och det är de nyinsatta korta trädgårdskonsultationerna med experter som ger idéer för hur ens trädgård kan förändras. Till detta är det bra att ha med sig ritning och bilder över den egna trädgården.

 

Maria Arborgh och Sanna Hultin från tv gästar trädgårdsevenemanget på Sofiero nästa helg.

FOTO: GÖRGEN PERSSON

 

 

 


 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

Här finns vi på Facebook!

 

Annonsera med eventnews.se!

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007