logga5 röd                                                  - för nöjes skull


 tutti_frutti2

 

På lördag bjuder Tutti Frutti på fysisk komedi i Rosengårdsparken.

FOTO: THE BRIDGE PRODUCTIONS

Clownverkstad på Rosengård

 

GATUFEST. Ett av Region Skånes kulturhus - Drömmarnas Hus - finns på Rosengård i Malmö och bedriver sedan 1990 kulturverksamhet, främst riktad till barn och unga. Verksamheten skall främja eget och kollektivt skapande, personlig utveckling och gemenskap mellan människor och kulturer. Där utvecklas nya metoder för att bredda kulturens popularitet och pedagogiska användningsområde. Nu arrangerar huset en gatucirkusfest i Rosengård med artister från "down under".

 

Med enkla knep

Det är på lördag som gatuartisterna Tutti Frutti och luftakrobaten Theaker von Ziarno kommer till parken brevid Drömmarnas Hus. I den skruvade föreställningen ski-BOOM! visar Tutti Frutti sina vilda vattenskidåkningsstunt. Och det utan några avancerade faciliteter. Med endast en uppblåsbar pool, rep bundna till närmast fasta föremål och ett par rosa bikinis ska de förvandla Rosengårdsparken till en häpnadsväckande värld, enligt ett pressmeddelande från kommunens Sommarscen Malmö.

 

theaker

Luftakrobaten Theaker balanserar Tutti Fruttis fysiska komedi med hög energi.

FOTO: ARTY MS

 

Cirkussyster blev luftakrobat

Till gatufesten, där en picknickkorg passar fint, är också Theaker von Ziarno inbjuden. Hon är det sjunde barnet av fjorton cirkussyskon och flydde den traditionella cirkusen till förmån för nyskapande luftakrobatik. I sin gatushow "Artys Ms´och Waking Beauty" utför hon luftakrobatik hängandes sju meter upp i luften. 
   Arrangemanget är ett samarbete mellan Sommarscen Malmö, Drömmarnas Hus och MIKO-sällskapet och inbegriper också en clown- och cirkusworkshop med Benny Schumann samt akrobatik och dans med Drömmarnas Hus pedagoger.

 

Av Lill Eriksson, 070731

 

 

 

 

OM Drömmarnas Hus

 

Kulturhuset har kulturpedagoger med olika inriktning som arbetar med teater, bild, musik, dans, skrivande eller dylikt. Till grund för verksamheten ligger en stark tro på att kulturen stärker, förändrar och frigör.

   ”Malmö brinner”, ett treårigt projekt som handlar om att långsiktigt förändra samhället och samhällsbilden - främst med hänvisning till unga människors situation. Projektet tar utgångspunkt i identitetsskapande processer, ungdomars relation till vuxna och deras förhållande till samhället i stort. Barn och ungdomar som på kvällstid eller genom skolan är i kontakt med Drömmarnas Hus kulturverksamhet får tillsammans med professionella kulturarbetare prova på musik, dans, poesi, teater och löpande konst/film/ord-happening.


 
 

 

 

Tipsa en vän!

Till

Till (E-post)

Från

Från (E-post)

 

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007