Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

Mys i biosalongen

Biopremiärer

 

Redaktör Marie Öhgren

2010-09-03

 

Biotider på Din ort...

Bioguiden

Share |

The American

FOTO: SF FILM

Fredagen den 10 september

The American

Amerikanen Jack är en slipad lönnmördare. När ett jobb i Sverige går snett meddelar han sin kontaktperson Larry att nästa uppdrag blir hans sista. Det tar honom till en liten pittoresk stad på den italienska landsbygden, där han håller låg profil och för en gångs skull kan njuta av lugnet. Hans uppdragsgivare, en belgisk kvinna vid namn Mathilde, dyker dock snart upp i stan med en beställning, att tillverka ett vapen. Helt oväntat träffar Jack en präst, Fader Benedetto, som han öppnar sig för och han inleder en romans med den italienska kvinnan Clara. Men med garden nere utmanar Jack ödet. Filmens manus av Rowan Joffe bygger på romanen ”A Very Private Gentleman” av Martin Booth. I rollerna: George Clooney, Violante Placido, Thekla Reuten, Bruce Altman, Paolo Bonacelli m.fl.

 

Salt

FOTO: SONY PICTURES

Fredagen den 3 september

 

Salt

Evelyn Salt (Angelina Jolie) är en CIA-officer som har svurit en ed om trofast tjänstgöring och att kämpa för sitt landet. När hon blir anklagad för att vara en rysk spion flyr hon för att rentvå sitt namn och för att en gång för alla visa att hon är en sann patriot. En kvinnlig James Bond med Angelina Jolie i huvudrollen. Regi Phillip Noyce.


 

Pirahna

En hel del svensk film väntar på biograferna i höst, men den värsta skräckisen under-vattens3D:n, Pirahna, är från USA. FOTO: FUTURE FILM

Var fjärde ny film svensk i höst

BIO. I dag avslutas det årliga filmevenemanget Malmö Filmdagar, en fyra dagar lång filmorgie för landets biografägare och media. Från tidig morgon till sen kväll har makthavarna i den svenska filmvärlden sett höstens och vinterns nya filmer och minglat på Filmstaden tillsammans med kändisar från vita duken. Där syntes mest manliga nunor, framför allt svenska som Bill Skarsgård, Peter Dalle, Hannes Holm, Jonas Karlsson och Jack Vreeswijk.

       Det är nämligen ganska mycket svensk film på tapeten framöver. Bland de 30 nya filmerna som presenterades var 8 svenska. Men fortfarande distribueras mycket amerikansk film, under filmdagarna visades 13 stycken. Även Pernilla August, och den unga dansaren Alicia Vikander och Samuel Fröler tittade förbi. Sistnämnda par är aktuella med filmen ”Det som är vackert”, som handlar om en ung kvinna som inleder ett förhållande med en äldre dirigent och får ny kraft genom klassisk musik. Kvällens avslutningsfilm är amerikanska 3D-filmen Pirahna, som sägs vara den vassaste monsterskräckisen på 35 år. I den partajar tusentals badande ungdomar vid Lake Victorias strand, när plötsligt gigantiska pirayor tar över festen. 100826

 

LILL ERIKSSON

 

Fotnot. Filmerna som visades - aktuella i höst och vinter 2010.


 

I rymden finns inga känslor

FOTO: SF FILM

Fredagen den 3 september

I rymden finns inga känslor

är en komedi om 18-årige Simon som delar lägenhet med sin bror Sam. Simon som har Aspergers syndrom kräver ett fast schema där allt måste vara sig likt vecka efter vecka. Förändringar är något han bara kan hantera i små doser och när allt blir för jobbigt gömmer han sig i sin tvättunna, fylld med självlysande stjärnor – han gömmer sig i rymden för där finns inga känslor. När Sam blir dumpad av sin flickvän och går in i en mindre depression spricker hela tillvaron för Simon. Han ger sig själv i uppdrag att hitta en ny flickvän till Sam, men med sin sociala inkompetens blir det inte enkelt, Simon vet ingenting om tjejer och kärlek. I rollerna: Bill Skarsgård, Martin Wallström och Cecilia Forss m.fl.

 

Toy Story 3

FOTO: DISNEY/PIXAR

Fredagen den 27 augusti

Toy Story 3

Skaparna av “Toy Story”-filmerna öppnar återigen leksakslådan och tar med biopubliken tillbaka till världen hos Woody, Buzz och gänget med leksaker. De har börjat acceptera att deras ägare Andy är på väg att bli äldre. Andy förbereder sig nu på att flytta hemifrån och börja på universitetet, vilket självklart innebär att hans lojala leksaker är oroliga för sin framtid. Ska de tvingas till ett undanskymt liv på vinden? Kommer någon någonsin mer att vilja leka med dem?

 

Alexander Skarsgård

Alexander Skarsgård i filmen Puss. FOTO: NORDISK FILM

Fredagen den 20 augusti

Puss

är en komedi om intriger bland ett gäng ambitiösa, neurotiska unga kvinnor som driver en dålig amatörteater på en liten bakgata i Stockholm och killarna runt dem. Den utspelar sig under 48 timmar på och kring teatern med en väv av förvecklingar – otrohet, smygsupande, kleptomani, kärlekskonkurrens och andra mänskliga svagheter. I rollerna: Alexander Skarsgård, Gustaf Skarsgård, Michael Segerström och Richard Ulfsäter.

 

Vampires sucks!

FOTO: FOX FILM

Onsdagen den 18 augusti

Vampyrer suger

sätter tänderna i vampyrkulturen i bästa spoof-anda. De bleka, de rufsiga i håret, de svenska, de kvalfyllda. Och i alla deras beundrarinnor. Ingen går säker. I rollerna ser vi bland annat Jenn Proske, Matt Lanter och Christopher Riggi. Filmen regisseras av Jason Friedberg och Aaron Seltzer.

 

Som hund och katt

FOTO: SANDREW METRONOME

Onsdagen den 11 augusti

Som hund och katt – Kitty Galores hämnd

I den eviga kampen mellan katter och hundar, har en galen markatta tagit saker ett steg för långt. Kitty Galore, en före detta agent för kattspionorganisationen MJAUS, tar i med hårdhandskarna och smider djävulska planer inte bara för att få sina hundfiender att sitta fint utan även för att förgöra sina före detta kattkompisar och göra hela världen till sin egen personliga klösplatta. Konfronterade med ett hot som aldrig förut skådats tvingas katter och hundar för första gången i historien att slå sig ihop i en osannolik allians för att rädda sina skinn – och sina människor. Detta är en komedi som blandar live action och toppmoderna mekaniska djur med dataanimation.

 

Predators

Fredagen den 6 augusti

 

Predators

 

Predators, ett av filmhistoriens värsta monster är tillbaka för att återigen sprida skräck i biosalongerna. Denna gång sker kampen på rovdjurens hemmaplan och oddsen är knappast på människans sida…

I rollerna: Adrien Brody, Topher Grace, Laurence Fishburne m fl.

 

 

FOTO: FOX FILM

Fredagen den 6 augusti

 

The Karate Kid

 

Will Smiths son Jaden Smith har huvudrollen i denna uppdaterade version av filmen med samma namn från 1980. Dre Parker (Jaden) kunde varit den mest populära killen i Detroit, men tvingas flytta med sin mamma till Kina. Dre blir snabbt förälskad i Mey Ying, men de kulturella skillnaderna verkar göra deras vänskap omöjlig. Dessutom hamnar han i bråk med klassens tuffing. Utan vänner i ett främmande land, vänder sig Dre till Mr Han (Jackie Chan) som i hemlighet är en kung fu-mästare. Mr Han lär Dre att kung fu inte alls handlar om sparkar och slag, utan om mognad och inre lugn. Regi: Harald Zwart.

The Karate Kid

FOTO: SONY PICTURES

 

Bröderna Karlsson

FOTO: SF FILM

Fredagen den 30 juli

Bröderna Karlsson

är en förväxlingskomedi som handlar om ett tvillingpar som till en början inte känner till varandras existens. Den ena är en framgångsrik, pedantisk advokat i Stockholm. Den andra som är bosatt i Norrland med fru och barn är en notorisk otrogen slarver. Bröderna träffas för första gången i samband med en bouppteckning. Deras möte leder till kaotiska förvecklingar och vänder upp och ner på deras tillvaro. I rollerna: Björn Bengtsson, Tuva Novotny, Vanna Rosenberg Synnerholm, Jessica Zandén, Johan Rabaeus, m.fl. Regi: Kjell Sundvall.

 

Onsdagen den 28 juli

Trollkarlens lärling

Skaparna av ”National Treauser” producent Jerry Bruckheimer och regissör Jon Turteltaub har gjort ett episkt och komiskt äventyr om en trollkarl och hans lärling som dras in i en uråldrig konflikt mellan det onda och det goda. Balthazar Blake (Nicholas Cage) är en mästerlig trollkarl på dagens moderna Manhattan som försöker försvara sig mot sin ärkefiende Maxim Horvath (Alfred Molina). Balthazar klarar det inte ensam så han rekryterar Dave Stutler (Jay Baruchell), en till synes genomsnittlig kille, att bli hans skyddsling. Trollkarlen ger sin motvillige kumpan en snabbkurs i magins konst och tillsammans arbetar det osannolika paret för att stoppa mörkrets krafter. Det kommer kräva allt mod Dave kan frambringa för att överleva träningen, rädda staden och vinna tjejen.

Trollkarlens lärling

FOTO: WALT DISNEY PICTURES

Inception

En sci-fi-action som tar oss runt jorden och in i den intima och oändliga världen av drömmar. Dom Cobb är en skicklig tjuv, den absolut bästa i den farliga konsten i att extrahera: att stjäla värdefulla hemligheter från djupt inne i det undermedvetna under drömstadiet när hjärnan är som mest känslig. Cobbs ovanliga förmåga har gjort honom till en åtråvärd spelare i denna förrädiska nya värld av industrispionage, men det har också gjort honom till en internationell flykting och kostat honom allt han älskat. Nu erbjuds Cobb en chans till försoning. Ett sista jobb skulle kunna ge honom tillbaka hans liv men bara om han kan plantera en idé, stället för att stjäla den. Men hur mycket planering och expertis de än har så kan inget förebereda gruppen på den farliga fienden som verkar förutse alla deras drag. En fiende bara Cobb kunde ha förutsett.

Fredagen den 23 juli

 

Inception

FOTO: SANDREW METRONOME

 

Knight and Day

FOTO: FOX FILM

Onsdagen den 14 juli

Knight and Day

När June (Cameron Diaz) hamnar bredvid en mystisk, charmerande man (Tom Cruise) på en flygresa tror hon att hon mött mannen i sitt liv. Men det blir ett bryskt uppvaknande då han visar sig vara en spion på flykt. Detta blir början till en härva av skiftande lojaliteter och flykt undan lönnmördare och samtidigt som Day måste ducka för vinande kulor måste hon avgöra om hennes drömman är en förrädare eller den enda hon faktiskt kan lita på.

 

För kärleken

FOTO: NORDISK FILM

Fredagen den 7 juli

För kärleken (Dear Alice)

är en berättelse som väver samman fyra skilda livsöden - Moses, Karins, Francis och Bosses. Under en helt vanlig dag ställs de inför till synes triviala val utan att inse att beslut som förefaller banala i stunden, helt plötsligt kommer att visa sig vara livsavgörande och våldsamt förödande när deras vägar korsas. Ett explosivt ödesflätande drama om varaktiga mänskliga frågor som liv och död, överlevnad, familjen, mod och själviskhet. I rollerna: Tuva Novotny, Stefan Sauk, Peter Gardiner, Ulf Brunnberg, Danny Glover m fl.

 

Shrek

FOTO: UIP

Onsdagen den 7 juli

Shrek – Nu och för alltid

Efter att ha utmanat en elak drake, befriat en vacker prinsessa och räddat sina svärföräldrars kungarike – vad ska ett träsktroll göra då? Tja, heter han Shrek så har han plötsligt blivit en respektabel familjefar. Istället för att skrämma bort bybor, som förr i tiden, skriver han numera motvilligt sin autograf på högafflar. Har träsktrollets hemska rytande kvävts? Shrek saknar tiden som "riktigt" träsktroll så mycket att han luras att ingå ett avtal med en skojare med välsmort munläder – Bullerskaft. Plötsligt befinner sig Shrek i en skruvad alternativvärld, ett Långt långt borta där träsktroll är lovligt byte, där Bullerskaft är kung och där Shrek och Fiona aldrig ens träffats. Nu måste Shrek göra allt han gjort ogjort för att rädda sina vänner, återställa den vanliga världen och återfå sin enda sanna kärlek.

 

Utomhusbio i sommar

 

Malmö

Sebbe
Närgången berättelse om femtonårige Sebastians hårda kamp för att hitta sin identitet och sitt egenvärde. En film om kärlek som vänds till hat och om kreativitet som vänds till destruktivitet. Filmen vann pris för bästa debutfilm på Berlin Filmfestival. Regi: Babak Najafi, Sverige 2010, 82 minuter. Från 11 år.
I samarbete med Folkets Bio Malmö och Malmö Folkets Park.
Söndag 25 juli kl 22 Malmö Folkets Park

 

Konstfilm med Art Video Screening
Upplev konstfilm i en ny miljö! Art Video Screening, med bas i Örebro, är en plattform för samtida videokonst av nationella och internationella konstnärer. Till Slottsträdgården kommer de med uppemot trettio korta verk från hela världen.
I samarbete med Art Video Screening.
Onsdag 28 juli kl 22 Slottsträdgården

 

Kvinnor utan män + Alice in Wonderland
I konstnärinnan Shirin Neshats långfilmsdebut Kvinnor utan män följer vi fyra parallella kvinnoöden, alla på flykt från någon form av förtryck. Regi: Shirin Neshat, Tyskland 2009, 99 min, svensk text.
Som förfilm visas den allra första filmade versionen av Lewis Carrolls klassiska saga Alice i Underlandet, en stumfilm gjord för mer än 100 år sedan. Den visas tillsammans med levande musik. Regi: Cecil M. Hepworth & Percy Stow, Storbritannien 1903, 8 min. I samarbete med Folkets Bio Malmö och Malmö Museer.
Lördag 31 juli kl 22 Borggården på Malmöhus slott

 

Coco - livet före Chanel
Drama med Audrey Tautou om den berömda modedesignerns liv i tidiga år. Som självlärd revolutionär och pionjär bröt Coco Chanel mot konventioner när hon skapade den moderna kvinnans sätt att klä sig. Regi: Anne Fontaine, Frankrike 2009, 110 min, svensk text.
I samarbete med Folkets Bio Malmö och Malmö Folkets Park.
Söndag 1 augusti kl 22 Malmö Folkets Park

 

Precious
Mörk men hoppfull film om Precious Jones, en 16-årig analfabet som utnyttjas av fadern och misshandlas av modern. Gravid för andra gången möter hon dock en radikal lärare som förstår. Hyllat drama som belönades med två Oscars. Regi: Lee Daniels, USA 2009, 110 min, svensk text. Från 11 år.
I samarbete med Folkets Bio Malmö och Malmö Folkets Park.
Söndag 8 augusti kl 22 Malmö Folkets Park
 
Sherlock Holmes
Ny spektakulär version av Conan Doyles klassiska karaktärer Sherlock Holmes och Dr Watson. Holmes slåss som aldrig förr i en dödlig intrig som kan förstöra hela landet. Thriller med Robert Downey Jr och Jude Law. Regi: Guy Ritchie, USA 2009, 128 min, svensk text. Från 11 år.
I samarbete med Folkets Bio Malmö.
Lördag 14 augusti kl 22 Kullarna i Kroksbäcksparken

 

 

 

Hög, Kävlinge

Söndagen den 15 augusti visas långfilmen Mañana och kortfilmer av Kulturverkstads elever på Spelplatsen i Hög. Fri entré. Allt börjar kl 21.30, långfilmen Mañana börjar ca kl 22.00.


Landskrona

Kulturlaboratoriet visar Michael Jacksons This is it! den 6 augusti kl 18 i Teaterparken.


Ängelholm

Mamma Mia

Ljusfesten den 6 augusti på Rönnebadets parkering, klockan 19.

 

Slumdog millionaire

Ljusfesten den 6 augusti på Rönnebadets parkering, klockan 23.

 

Top Gun

Tullakrok den 11 augusti, klockan 22.30.

 


Ungdomsfilmer ute

runt om i Malmö (Folkets Bio)

Fredag 16/7 22.00 Holma Aktivitetshus, Snödroppsgatan 47 Lördag 24/7 22.00 Möllevångsfestivalen,

Fredag 30/7 22.00 Stapelbäddsparken, Stora Varvsgatan 13

Onsdag 4/8 22.00 Beijers park, Kirseberg

Lördag 7/8 22.00 Norra Grängesbergsgatan

Onsdag 11/8 Rosengård

Torsdag 12/8 21.30 Folkets park, Moriskans utomhusscen

Fredag 13/8 22.00 Lindängens amfiteater, Lindängsparken

 

100621

 

LILL ERIKSSON

 


Twilight 3 – Eclipse

Onsdagen den 30 juni

Eclipse är den uppmärksammade fortsättningen och tredje delen i Stephenie Meyers berättelse om Bellas och Edwards omöjliga kärlek. En våldsam seriemördare härjar i Seattle och en ondskefull vampyr fortsätter sin jakt för att ta ut sin hämnd på Bella som åter igen befinner sig omgiven av fara. Samtidigt tvingas hon att välja mellan sin älskade Edward och sin vänskap med Jacob. Och hennes val riskerar att blåsa liv i den urgamla kampen mellan vampyrer och varulvar. Men Bella har också ett annat val att göra - valet mellan liv eller död.

Eclipse

FOTO: NORDISK FILM

 

 

Måndagen den 21 juni

Beck –

levande begravd

 

Beck - levande begravd

FOTO: NORDISK FILM

En trälåda hittas nedgrävd i en sandlåda på en lekplats i centrala Stockholm. I trälådan ligger en välrenommerad åklagare livlös. Beck och hans team kommer till platsen och konstaterar att åklagaren blivit levande begravd. De koncentrerar sig på ett mc-gäng där mc-ledaren nyligen blivit frisläppt från fängelset. Men när mc-ledaren senare hittas mördad i en liknande trälåda inser Beck att de är på fel spår. Ytterligare trälådor upptäcks runt om i Stockholm och alla offer har blivit mördade på samma plågsamma sätt. Beck inser att de jagar en sadistisk seriemördare som spelar ett spel med Beck och hela tiden ligger steget före. Vem står på tur? Beck försöker hitta ett samband mellan offren ovetandes om att det är han själv som är mördarens nästa offer.

Onsdagen den 16 juni

 

When in Rome

I den här romantiska komedin får vi följa en ambitiös och kärlekstörstande kvinna från New York (Kristen Bell), som under ett besök i romantiska Rom stjäl magiska mynt ur en berömd fontän. Hon upptäcker dock snart att hon befinner sig i en bisarr situation – hon förföljs nämligen tillbaka till New York av en rad hetlevrade friare, en korvpamp (Danny Devito), en gatutrollkarl (Jon Heder), en målare (Will Arnett) och en självupptagen modell (Dags Shepard) – de vars mynt hon tog ur fontänen. Men när en charmig reporter (Josh Duhamel) börjar uppvakta henne börjar hon tvivla på kärleken. Regi: Mark Steven Johnson.

When in Rome

FOTO: MYLES ARONOWITZ/TOUCHSTONE PICTURES

 

Killers

FOTO: SF FILM

Onsdagen den 16 juni

Killers

Efter sitt senaste misslyckade förhållande tror Jen Kornfeldt (Katherine Heigl) att hon aldrig kommer att bli kär igen, men när hon motvilligt följer med sina föräldrar på semester till den franska Rivieran träffar hon sina drömmars man; Spencer Aimes (Ashton Kutcher). Tre år senare har hennes önskan blivit sann. Hon och Spencer är nygifta och lever ett underbart liv tillsammans i en lugn villaidyll.

Problemet är bara att Spencer aldrig berättat för henne att han jobbat som internationell superspion med rätt att döda, och när hans tidigare liv kommer ikapp honom vänds deras liv upp och ner. Plötsligt måste Jen börja lära sig att ducka kulor, hantera skjutvapen och ständigt vara på sin vakt, för man vet aldrig vilken granne som är anlitad för att ”ta hand om” Spencer.

 

Onsdagen den 6 juni

A-Team

Hannibal Smith (Liam Neeson) och hans A-Team av förrymda brottslingar intar vita duken till sommaren. Teamet består av B.A. Baracus (Quinton Jackson) en flygrädd vapenexpert med en fäbless för allt som glimmar, Templeton ”Face man” Peck (Bradley Cooper) som kan snacka omkull vem som helst vilket i de flesta fall innebär en eller fler kvinnor. Med i teamet finns också Howlin ”Mad” Murdock (Sharlto Copley) som är en diagnostiserad galning, men lysande pilot.

A-Team

FOTO: FOX FILM

 

Fredagen den 4 juni

 

Kommissarie Späck

 

Kommissarie Späck

FOTO: SF FILM

Kommissarie Mårten Späck har kallats till en brottsplats där en kropp hittats genomborrade med knivar, gafflar, skedar och en högaffel. Till allas förvåning drar Kommissarie Späck slutsatsen att det rör sig om ett självmord. Späck ser kopplingar till andra självmord och konstaterar att kåren fått en galen seriesjälvmördare på halsen. Han kommer snart på andra tankar när hans råbarkade kollega Grünvald Karlsson hittar andra spår – något som leder till något större än vad de kunnat ana. En ny kollega, superpolisen Irene Snusk kopplas in på fallet. Tillsammans ska trion lösa ett av de viktigaste fallen i svensk kriminalhistoria.

 

Fredagen den 4 juni

 

Dear John


En arg rebell, John hoppar av skolan och tar värvning inom armén, bara för att han inte vet vad han ska göra med sitt liv. Tills han träffar sin drömtjej, Savannah. Deras ömsesidiga kärleksaffär växer snabbt till den typ av kärlek som gör att Savannah väntar på John ska avsluta sin tjänstgöring inom armén. John drömmer också om att få flytta ihop med den kvinna som har fångat hans hjärta. Men 9-11 förändrar allt. John anser att det är hans plikt att åter ta värvning. Och under den långa tid som John är borta förälskar sig Savannah i en annan man. När John kommer hem igen måste han inse fakta. Trots att Savannah är gift med en annan är hon fortfarande hans livs stora kärlek – och i och med det måste han ta det svåraste beslutet i sitt liv.

 

Dear John

FOTO: NORDISK FILM

 

Fredagen den 28 maj

 

 

Youth in revolt

FOTO: SCANBOX FLMS

Youth in revolt

En guldgruva av udda humor. Michael Cera
spelar tonårskillen Nick Twisp som lever i en småjobbig hemmiljö där mammans senaste snubbe (Zack Galifianakis) sysslar med tvivelaktiga affärer. Men det är inte bara hemma han har det jobbigt, hela hans liv är ett kaos.

      För att mammans stora kärlek inte ska bli ihjälslagen övertygar han familjen om att det är perfekt läge för en spontan semester för hela familjen..Nick är inte överlycklig precis. Men när man inte väntar sig något kul, det är då det händer. Plötsligt står hon där, Sheeni, Nicks drömtjej, tjejen som ska förvandla honom från nörd och oskuld till en erfaren och cool snubbe. Men ödet gör det inte lätt för någon av dem och snart är livet en katastrof för både för honom och alla runt omkring.

 

Sex and the city 2

Torsdagen den 27 maj

 

Sex and the City 2

Allt det roliga, alla kläderna och vänskapen. I “Sex and the City 2” får vi uppleva allt igen, och lite till, när Carrie (Sarah Jessica Parker), Samantha (Kim Cattrall), Charlotte (Kristin Davis) och Miranda (Cynthia Nixon) tar en ny tugga i The Big Apple. Och bortom – när vi får följa dem i deras upptagna liv och förhållanden i denna uppföljare.

      Vad händer efter att du sagt ”ja”? Livet har allt som tjejerna någonsin drömt om, men det skulle ju inte vara rätt om det inte innehöll några fler överraskningar… denna gång i form av ett glamoröst, solstänkt äventyr som sveper tjejerna bort från New York till en av de mest exotiska och levande platserna på jorden, där festen aldrig tar slut och det är något mystiskt bakom varje hörn. Det är en flykt som kommer precis i rätt ögonblick för de fyra vänner, som finner sig själva i – och kämpar mot det – de traditionella rollerna av äktenskap, föräldraskap och mer. Trots allt, ibland bara måste man komma iväg med tjejerna.

 

FOTO: WARNER BROS.

 

Onsdagen den 19 maj

Prince of Persia: Sands of time
Historien utspelar sig i det medeltida Persien där en äventyrslysten prins blivit lurad till att släppa lös “The Sands of Time“, vilket ledde till att kungariket förstördes och befolkningen förvandlades till demoner. Tillsammans med en inte helt samarbetsvillig prinsessa försöker han nu stoppa den arga härskaren från att som hämnd släppa loss en sandstorm som hotar förgöra hela världen. Nu är det upp till prinsen och prinsessan att återföra sanden till timglaset genom att använda “Dagger of Time”, en magisk dolk som ger prinsen kontroll över tiden.

Prince of Percia

© WALT DISNEY PICTURES

Filmen är baserad på det välkända dataspelet med samma namn och är producerad av Jerry Bruckheimer. I rollerna: Jake Gyllenhaal, Ben Kingsley, Gemma Arterton m fl.

 

Robin Hood

Onsdagen den 12 maj

 

Robin Hood

 

Russell Crowe spelar den legendariske karaktär som generationer lärt känna som Robin Hood. Hans äventyr har överlevt i modern mytologi och väckt fantasin hos de som delar samma äventyrslust och rättfärdighet. I 1200-talets England konfronterar Robin och hans gäng korruption i en lokal by och leder ett uppror mot Kronan som för alltid förändrar maktbalansen i världen. Vare sig han är tjuv eller hjälte kommer mannen från en enkel bakgrund att för evigt bli en symbol för frihet hos hans folk. I rollerna: Russel Crowe, Cate Blanchett, Kevin Durand, Matthew MacFayden, Danny Huston, William Hurt med flera.

 

 

Även Russell Crowe vill spela Robin Hood.

FOTO: UIP

 

 

 

Tidigare biopremiärer

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

Pidde Andersson bloggar om film.

 

Annonser:

 

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

Besökvärt

 

 

 


eventnews.se    nyhetsarkiv           Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket          ©copyright eventnews.se 2007