Till förstasidan!               för nöjes skull


 

 

 

Premiären After Dark på operan

Bättre än originalen

 

SHOW. Nästa år fyller han 60 år – Sveriges, ibland kallad, vackraste kvinna. Christer Lindarw, landets mest kända dragshowartist har återkommit med sitt välsmorda maskineri, denna gång till Malmö opera.
    – Jag har stått på den här scenen en gång tidigare samtidigt som operasångerskan Birgit Nilsson. Jag bad försynt om hennes autograf och då frågade hon efter min, inleder han innan showen river igång med en discolåt till den glittrande kulan i taket och ett regn av blänkande konfetti.

 

På fredagskvällen var det stor galapremiär, med namn som Micael Bindefeld, Jan Malmsjö och regionens högsta politiker på gästlistan. Det är sällan man ser en sådan uppklädd publik vid operans ordinarie föreställningar. Några hade till och med jagat rätt på en fjäderboa att lägga över axlarna kvällen till ära. Givetvis var det fullsatt. Och kommer vara det även på denna publikens största favoritkväll, under Melodifestivalens stora final på lördagen.

 

Nuförtiden ligger After Dark i lä jämfört med en del artister – nya showen hölls så högt över bältet att den inte ens chockerade Öresundspubliken på operan. FOTO: MALIN ARNESSON


Se vårt videoreportage

från minglet på premiärkvällen.

 

– se även våra bilder

på alla fina kläder som Öresundspubliken bar på premiären!

 

 

 

After Dark på operan bjöd på magnifika kreationer och träffsäkra imitationer av årets Melodifestivaldeltagare. Projektioner och bakomliggande filmduk fick bilder att bli verklighet och vice versa.

FOTO: MALIN ARNESSON

After Dark på operan.

Operan översållas av fjädrar och glitter fram till och med den 9 juni.

FOTO: MALIN ARNESSON

 

Snart är det dags för ny sång och ny klänning. Christer sjunger en hyllningssång till scenen - hans bästa vän här i livet. After Dark lockar särskilt den lite äldre publiken. De som var med när det senast begav sig med en krogshow på Kronprinsen. Innehållet har delvis anpassats därefter. Det bjuds både på nutid och 60-tal och man har inte glömt bort de kungliga.

 

Det här är en mycket humoristisk och musikalisk modevisning, med alldeles utmärkt dans. Nu behöver bara tekniken ställas in en aning så att man slipper sprak och knaster som stör då och då. Tajming och koreografi sitter klockrent, kläddesignen kan inte bli bättre och särskilt Christer är en duktig sångare som skulle kunna använda sin egen röst mycket mer istället för de inspelningar som gjorts. Samtidigt är många av dessa kända röster halva behållningen.

 

Imitationerna är så prima att man undrar vad som är fake och vad som är äkta. Det känns overkligt, men på operascenen dansar plötsligt ”Lady Gaga”, ”Madonna” och en slående lik ”Euphoria-Loreen” som till och med får ”Sarah Dawn Finer” att baxna. Lindarw och sidekickan Babsan hyllar också de ursprungliga sexobjekten – Louise Hanson, Siwan, Lill Lindfors och Lill-Babs. De underfundiga låttexterna är för fräcka för att komma från töserna vi minns, men ibland är det faktiskt deras äkta röster vi hör. Tack för att de vågade ställa upp!

 

Babsan är som bäst i närkontakt med publiken. Ofta nere i någons knä. Men också högt uppe i de höga tonerna. Genom hela showen balanserar man väl avvägt mellan humor och allvar. För en stund blir det också vardag och avsminkat. Christer är hela Hbt-världens språkrör och tar sin chans från största scenen han kunde hitta i Europa. Även om premiärnerverna får honom att glömma vilken känga kyrkan skulle få. Tempot är dock långt ifrån balanserat. Med undantag för någon ballad är det fullt ös från början till slut. Långt innan Christer och hans 15-mannaensemble är färdiga kommer de första stående ovationerna. Och de verkar aldrig ta slut. Måtte det bli en förlängning efter den 9 juni.

2012-05-26

 

LILL ERIKSSON

 

Vad tyckte du? om föreställningen, berätta i vår

diskussion på Facebook!

 

Efter föreställningarna på Malmöoperan blir det sommarsemester. Sen drar burlesque-kompaniet vidare till Hamburgerbörs i Stockholm i slutet av september. FOTO: MALIN ARNESSON

 

 


 

 

 

Till

Till (Email)

Från

Från (Email)

Meddelande

 

                                                                                                  

      Kommentera! Kommentera artikeln!

 

 

 

 

 

 

Prenumerera på eventnews.ses nyhetsbrev. Gratis förstås! 

Anmäl här.

 

 

 

 

Här finns vi på Facebook!

 

Annonser:

Boka biljetter hos eventim!

Boka biljetter hos Ticnet

 

 

 

 

 

 

 

 

Besökvärt

 

 

 

 


eventnews.se   evenemang   löpet    nyhetsarkiv    Innehavare av utgivningstillstånd från Radio- och TV-verket    ©copyright eventnews.se 2007